pondelok, októbra 22, 2007

Odchádzame...

Posledné dni, a vlastne už pomaly aj týždne, balíme krám. Keď som pred tromi rokmi vo svojej poloizbičke u otca skladala oblečenie do dvoch veľkých krabíc, mala som pocit, že odchádzam navždy a v ústrety parádnemu životu. Čo bola do istej miery aj pravda, len s tým rozdielom, že to "navždy" bolo trošku prehnané.

Náš prvý byt v podnájme so Švédom nám neuveriteľne prirástol k srdcu. Síce tam stále kvapkala voda, nefungovala rúra a museli sme neustále preventívne vetrať, bolo to prvé bývanie a navždy už ostane pre nás možno najkrajším. Z dvoch krabíc s oblečením sa odrazu stalo päť, zopár knižiek narástlo na stovky a pribudlo zopár svadobných darov. Tri roky ako mávnutím čarovného prútika. Preč.

A ja sa vraciam opäť domov. Na chvíľu. So Švédom ruka v ruke. Kedysi u nás tak polotajne prespával, dnes má na to už "papier". Asi sa nám ide zmeniť dosť veľa vecí v živote. Asi budeme chvíľu zas nomádi, kým sa nám podarí konečne sa uhniezdiť vo svojom. Chcela som napísať "navždy", ale to je podobné ako s tým "nikdy" a s tým sa neradno zahrávať.

Balíme po večeroch a víkendoch rôzne prkotinky, vyhadzujeme obrovské vrecia nezmyslov a občas jeden z nás len tak vzdychne a na chvíľu sa zadíva do ďaleka. Spomienky. Som zvedavá, kam sa náš život teraz uberie. Občas sa v noci pritúlim a poviem spiacemu Švédovi, že sa trošku bojím. A on v polospánku zamrmle, že tiež sa bojí a ráno si to nepamätá.

Každopádne, jedna kapitola sa pomaly uzatvára a ideme ďalej. Len dúfam, že tento náš knižný príbeh bude mať čo najviac takýchto fajn kapitol.

8 komentárov:

O 22 októbra, 2007 14:32 , Blogger germa povedal(a)...

uff,ďalšie sťahovanie a odchod. Tak veľa šťastia.

 
O 22 októbra, 2007 15:44 , Blogger Pecosita povedal(a)...

asi je stahovacie obdobie....ano, jesen...

 
O 22 októbra, 2007 16:45 , Blogger Daily Whinger povedal(a)...

Uzite si to :-)

 
O 22 októbra, 2007 17:59 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

Eli, ak chces, tak mozeme vas DVD prehravac, prehravajuci na zeleno, nechtiac pustit na zem, hned bude o skatulu menej...:)))

 
O 22 októbra, 2007 18:39 , Blogger elka povedal(a)...

fil, na tom "zelenom" DVD budeme este v buducnosti pozerat vselico, k tomu mam silny citovy vztah, mozno kvoli jeho fyzickemu "hendikepu". takze radsej ta potom v sobotu poprosim nejaku inu skatulu, ok?

 
O 23 októbra, 2007 09:28 , Blogger Nick povedal(a)...

Ja si az teraz pomaly uvedomujem, ze odchadzame z bytu inam a je to take .. ine, dalsia kapitola zacina .. ale ja verim ze o to lepsia a takisto aj u teba :)

 
O 24 októbra, 2007 18:38 , Blogger ostrovanka povedal(a)...

el, stahovala som sa len raz... nebolo to smutne... no neviem, keby som sa teraz, asi by bolo...

nechapem, ako mozete mat len 5 krabic... :))

 
O 02 novembra, 2007 16:04 , Blogger elka povedal(a)...

ostrovanka, tych pat bolo dva tyzdne pred stahovanim. v den D ich bolo viac ako 50. chalani, co ich nosili, by vedeli rozpravat

 

Zverejnenie komentára

Prihlásiť na odber Zverejniť komentáre [Atom]

<< Domov