piatok, marca 24, 2006

Po rokoch

Máme spolu milión zážitkov. Stretli sme sa všetci náhodne, pri bohumilých činnostiach pre dobro sveta, ktoré nikto neocení. Bolo nás minimálne desať. Mladí, plní pocitov, že zmeníme svet. Nebola náhoda, že všetci sme trošku zvláštni, nepochopení okolím a bojujúci s vlastným životným rozpoložením. Trávili sme spolu veľa času na miestach, kam sa nepatrí chodiť a s ľuďmi, ktorí v tejto spoločnosti nemajú miesto. Kde nie je voda ani elektrina, zato kávu vám dajú aj poslednú, čo majú. Prípadne požičajú od susedov. Lebo si vážia hostí.
Bola to naša práca a zároveň spôsob života, ktorý formoval naše myslenie. Mali sme romantické predstavy o tom, ako sa to dá zmeniť. Bojovali sme s veternými mlynmi a čítali o sebe v diskusiách k novinovým článkom rôzne vulgarizmy.
Po rokoch nás prešlo množstvo z prvotného romantizmu, ale zásadné hodnoty neopúšťame. Začíname však hľadať cestu k sebe navzájom. Zrazu začínajú byť dôležité aj naše každodenné životy. Zrazu odhaľujeme vlastnú zraniteľnosť. Zrazu sú dôležité aj témy našich osobných životov...naše vlastné zložité cesty.
A ja si nemôžem pomôcť...sú oveľa komplikovanejšie ako životy tých, ktorým sme sa snažili pomáhať.
Dnes večer sme spolu sedeli a niektorí z nás plakali. Máme všetko, čo potrebujeme a predsa sa často nevieme nájsť. Na rozdiel od tých, čo strádajú materiálne, ale každý deň hladkajú svoje deti po čiernych vlasoch...a niektorí z nás tie deti možno ani nikdy nebudú mať. Lebo nevedia nájsť samých seba. Ja akosi neviem, kto by mal vlastne komu pomáhať.

6 komentárov:

O 25 marca, 2006 00:19 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

je to tak...
Život si cestu nájde. Najskôr však k tomu, kto sa mu nebráni.
K tebe Elka, zdá sa, si už cestu našiel.

 
O 25 marca, 2006 08:53 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

dúfam, ze našiel...ja som sa nebránila

 
O 25 marca, 2006 12:58 , Blogger Jasper povedal(a)...

Ja dnes iba pozorujem. Neviem, čo povedať.

 
O 26 marca, 2006 14:43 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

elka, že kto by mal komu pomáhať? no predsa jeden druhému navzájom.
a vidím, že ľudia, ktorým si ty pomohla (možno), tebe už pomohli (určite).
či nie?

 
O 26 marca, 2006 17:45 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

hogofogo, pomohli. a veľmi

 
O 27 marca, 2006 20:36 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

druha strana mince?
ked sa vyhodi (minca), obe strany su rovnake... dopadne a zrazu jedna lezi tvarou v prachu a ta druha sa skvie v svetle slnka...
ale kto povie, ako dopadne?

 

Zverejnenie komentára

Prihlásiť na odber Zverejniť komentáre [Atom]

<< Domov