utorok, februára 21, 2006

Kým nás smrť nerozdelí. Samozrejme mňa ženu a Teba muža.

Mám pocit, že vytiahli do boja. Definitívne, svätá vojna proti všetkému nemorálnemu. Dnes podávajú návrh zákona, ktorý im to raz a navždy a definitívne ukáže. Kto to kedy videl po kostole hvízdať a všelijaké hadie zväzky uzatvárať. Už im klepli po prstoch, keď sa rozhodli povýšiť božie...nie, cirkevné zákony nad svetské. V predvolebnej agende majú bociana, ktorý sa aj nejako volá. Povedala by som, že úctyhodné, keby to nebolo celé také nejaké....

Nikto im nemôže uprieť právo presadzovať svoje názory a postoje. Nikto od nich nemôže očakávať, že budú vehementne hlasovať proti zákazu interupcií. Moja liberálna duša piští po tom, aby konali ako chcú. Aby sa riadili svojim presvedčením. Aby ich ženy tie interupcie nepodstupovali a aby robili všetko preto, aby ich nemuseli podstupovať ani iné ženy.
Ale aby zároveň nerozhodovali o tom, čo má byť mojím presvedčením.

Nečakám od nich, že zdvihnú hlasovací prst za registrované partnerstvá homosexuálov. Už pravdu povediac nečakám od nich nič. Ale pritvrdzujú, kamaráti. V Čechách to prešlo...skoro. Ale pozor, už sa to šíri aj sem. Ako vtáčia chrípka. Máme to na hraniciach. Čo ak náhodou niekto predloží návrh a v predvolebnom ošiali to nebodaj parlament schváli? Treba sa poistiť. Treba vyraziť do útoku. Taký pekný, predvolebný zákoník - o večnej láske a kope detí...kto by mal to srdce protestovať? A keď nám to výjde, tak sme za vodou chlapci. Budeme mať krásne manželstvá. Idelálne také, kde muži budú pracovať pre blaho spoločnosti a ženy ich budú doma čakať pekne naondulované a pripravené splniť každú požiadavku. A hlavne kamaráti, nebudú nám tí chorí buzíci narúšať naše božie...nie, cirkevné plány. A ak budú nebodaj chcieť, tak sa ich pokúsime liečiť, alebo pošleme na nich trebárs kľudne aj armádu vojakov s vodnými delami. Represia, páni a dámy.

Mne to totiž znie dosť nebezpečne. Kým iba protestovali proti navrhovaným liberálnym opatreniam, tak som mykla plecami. Nedá sa čudovať. Ale oni vyrážajú vpred. Najprv len tíško uverejňovali články o škodlivosti homosexuality a ženskej práce na chod domácnosti. Teraz už tasia politické zbrane do útoku.

25 komentárov:

O 21 februára, 2006 17:08 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

Citujem z dostupných materiálov:
16.1. 2006 - http://www.lesba.sk/view.php?cisloclanku=2006011601 (Podporte petíciu za prijatie Zákona o životnom partnerstve dvoch osôb rovnakého pohlavia)

21. februára 2006 - http://www.sme.sk/c/2601218/KDH-Manzelstvo-muza-a-zeny-ma-chranit-ustava.html
(KDH: Manželstvo muža a ženy má chrániť ústava) Link z Elkinho článku.
KDH návrh zákona pripravovalo celé volebné obdobie a predložilo by ho aj vtedy, keby nevystúpilo z koalície.

... kus ďalej....

Hrušovský priznal, že návrh je aj reakciou na petíciu za prijatie zákona o registrovanom partnerstve.

Homosexuáli zbierajú podpisy pod petíciu, KDH predkladá návrh ústavného zákona.
Férovka jak hovado.

 
O 21 februára, 2006 17:41 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

jej byvaly, mohol by si prosím popísať ako si ty predstavuješ férovku v boji o presadenie politickej agendy? vopred ď. :-)

 
O 21 februára, 2006 19:48 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

hogofogo, mohol.
Zatiaľ nemáš za čo.

 
O 21 februára, 2006 21:05 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

hogofogo, možno som naivný, ale ak chcem vytasiť ústavný zákon, predložím jeho návrh na celonárodnú diskusiu prístupnú každému občanovi s právom voliť. To považujem za férovku.
Ak prekladá ústavný zákon strana, ktorú volilo menej ako 10% obyvateľov a má ju schváliť iba 150 poslancov, zachraňujúcich si v tejto chvíli poslanecké platy, tak sa mi to zdá nefér.

 
O 21 februára, 2006 22:01 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

jej byvaly, asi som tiež naivný, pretože s tvojim názorom v podstate sympatizujem, no obávam sa, že politické strany neuvažujú v takých kategóriách ako ty a ja a pravidlá nášho politického systému dávajú zapravdu im a nie nám.
ani tvoj pocit, že predkladanie ústavného zákona stranou, ktorú volilo menej ako 10% obyvateľov, je nefér, nemá bohužiaľ v rámci existujúceho politického systému oporu v žiadnom zákone.
politika je len istý druh biznisu a tak ako biznis ani politika nie je o pocitoch, etike a o fair play, ale o záujmoch, pragmatizme a o umení možného ;-)

 
O 21 februára, 2006 22:09 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

elka, neviem prečo tvojej liberálnej duši vadí, že niekto tasí politické zbrane do útoku. mne sa zdá byť úplne prirodzené, že politické strany pretláčajú svoju agendu a verím, že zo súboja rozmanitých agend nakoniec spravidla vzíde čosi čo bude v zásade prijateľným priesečníkom predstáv a potrieb celej spoločnosti.
nerozumiem, proti čomu alebo za čo vlastne vo svojej úvahe brojíš...

 
O 22 februára, 2006 07:55 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

elka, každý tasí zbrane, ktorými vie ovplyvniť určitú skupinu ľudí. KDH má homosexuálne témy a témy potratov v súčasnej dobe za prioritné, SDKÚ ide rozdávať peniaze pre dôchodcov, SMER a KSS chcú odškodniť nebankových podvedených. Je zbytočné sa nad tým vzrušovať a ešte zbytočnejšie sa čohosi obávať. KDH vie, že tento ich zákon neprejde, ale aspoň budí dojem ako sa stará o mravnosť národa :-). Do volieb sa dožijeme ešte mnohých medových motúzov i špinavostí, až nám budú sánky padať :-)

 
O 22 februára, 2006 08:37 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

hogofogo, aby som upresnil.
Neprekáža mi, že návrh ústavného zákona predkladá malá strana.
Prekáža mi spôsob predkladania a to, kto má možnosť sa k zákonu relevantne vyjadriť.
Ja viem, je to tak ako píšeš. Ale ak budem(e) držať zobák, nikomu ani na um nezíde, že tento systém prijímania zákonov sa môže niekomu nepáčiť.

 
O 22 februára, 2006 08:50 , Blogger Nick povedal(a)...

Ak hocijaka strana ide presadzovat ustavny zakon ako reakciu na dake kroky urcitej mensiny, co robi peticiu, tak je to chore.

Teda neviem ci je toto korektne ci ake pridavne mena to pouzival pan Hrusovsky na margo SDKU, ale ak si mysli ze hej, tak sa musim len smiat.

Mam len taky pocit, ze KDH sa jednoducho boji. Boji sa obycajneho demokratickeho nastroja, ako je peticia. Je to ozaj smiesne a uz ma asi u nich nic neprekvapi. Len teraz, ci to nie je smiech, cez slzy...

A ku Klausovi sa snad vyjadrovat nemusim :)

 
O 22 februára, 2006 09:39 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

mia, obávam sa, že tvoja prognóza obdobia do volieb sa naplní do poslednej bodky ;-)
nick, nemyslím, že politika KDH je o strachu. KDH má proste svoju agendu, pragmaticky a realisticky rezignovalo na snahu osloviť ňou širšiu verejnosť a vsadilo na hlasy svojich stabilných voličov. všimni si, že podobne sa správajú aj iné strany (SNS, ANO, KSS...).
jej byvaly, máš pravdu, že ak sa nám systém prijímania zákonov alebo čokoľvek iné v politike nepáči, nie je rozumné držať zobák. otázka je, kde zobák otvárať alebo čo iného robiť, aby to malo aspoň aký-taký zmysel a efekt...
na túto otázku žiadnu fungujúcu odpoveď nepoznám. ty alebo niekto iný áno?

 
O 22 februára, 2006 10:03 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

hogofogo> je mozne, ze by si nepoznal na nieco odpoved? to bol zart samozrejme... precitala som si tvoje diskusne, nechapem celkom, preco sa navazas do elky, vyjadrila svoj nazor, s ktorym suhlasim, liberalizmus predsa neznamena divat sa ticho na vsetko, co sa okolo nas deje, to zavana trochu demagogiou: "ak si liberal, tak cus :) tebe predsa nesmie nic vadit - ani zbesila netolerancia"

 
O 22 februára, 2006 10:19 , Blogger elka povedal(a)...

podpisala som peticiu za registraciu partnerstiev homosexualov, napisala som svoj nazor na blog, v ktorom som jasne zdôraznila, ze sa agende KDH necudujem. Ak by na Slovensku fungovala standardna zastupitelska demokracia a vedela by som, ze tento zakon nepodpori niektora hodnotovo inak orientovana strana len kvoli politickemu kseftiku, tak by som bola kludna. Vtedy by strany zastupovali hodnotove postoje obcanov, ktori ich volili a ja by som sa musela zmierit s tym, ze vacsina ludi si mysli nieco ine ako ja. Ale to podla mna nie je tento pripad.
22 február, 2006 10:14

 
O 22 februára, 2006 10:52 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

ostrovanka,
ukáž kde hogo povedal alebo naznačil "ak si liberal, tak cus"? ak by hogo mal politicky zaradiť sám seba, tak by sa zaradil niekde medzi "liberál" a "konzervatívec" (bližšie k "liberál"). zbesilá netolerancia vadí nielen elke a tebe ale aj hogovi. to ale neznamená, že hogo považuje za rozumné a správne netolerantnej strane ako je KDH brániť v uplatňovaní politických nástrojov, ktoré sú (podotýkam: v rámci existujúceho politického systému ;-)) v podstate korektné.
elka,
asi máš pocit (možno oprávnene), že si pre obranu liberalizmu urobila viac ako drvivá väčšina nás ostatných. moja výhrada ale smeruje inam. spoločenský priestor je možné ovplyvňovať v zásade dvoma spôsobmi: v rámci pravidiel hry existujúceho systému, alebo zameraním sa na zmenu či nahradenie existujúceho systému.
pre objasnenie: v roku 1968 sa komunisti pokúsili zmeniť socializmus na socializmus s ľudskou tvárou, neskôr sa ukázalo, že je možné ísť o veľký krok ďalej a jednoducho starý systém úplne odstrániť a nahradiť ho novým.
osobne mám dojem, že aj vývojové možnosti súčastného systému zastupiteľskej demokracie sa vyčerpávajú a že už je čas usilovať sa o nahradenie tohto politického systému novým systémom s inou základnou paradigmou. ak sa spýtaš akým systémom, poctivo ti odpoviem (s rizikom, že ostrovanka zase bude na môj účet žartovať :-)), že neviem, len hmlisto tuším...

 
O 22 februára, 2006 12:00 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

mne zastupiteľská demokracia vyhovuje. len momentalne nemam stranu, ktora by ma zastupovala. ale to sa casom urcite zmeni :-)

 
O 22 februára, 2006 12:20 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

hahaha :-)))
elka, tuším si sa zľakla, že cez tvoj blog začnem tebe a ostatným prítomným tlačiť do hlavy nejaké sektárske kaleráby, ale pripúšťam, že sa môžem aj mýliť či presnejšie, verím, že sa mýlim, tvojmu veku a povahe by taký strach nepristal :-)))
ok, máš pravdu, všetko chce svoj čas... nooo a že nemáš stranu ktorá by ťa zastupovala a že sa to časom určite zmení? iba ak si ju sama založíš...a vlastne prečo nie? založ (bez srandy), zdá sa mi, že by som ju volil a nebol by som sám ;-)

 
O 22 februára, 2006 13:45 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

nie, nie, ziadnu stranu ja veru zkladat nebudem. na to mam prilis citlivy zaludok a s vredmi sa mi moc zit nechce :-)

teraz tak uvazujem, ze KDH vlastne ani tak nejde o presadenie toho zakona, alebo o presviedcanie uz aj tak presvedcenych svojich stabilnych desiatich percent volicov. skor to vidim tak, ze sa snazia prostrednictvom medii ovplyvnovat verejnu mienku a docielit tak spolocenske odsudenie snah homosexualov o registrovane partnerstva. a vsadzaju na najvyssiu hodnotu ludi - stabilnu rodinu. media su predsa uplne najsilnejsia zbran politickych stran

 
O 22 februára, 2006 15:06 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

elka> nezakladaj ziadnu politicku stranu, politika je hnus :) a nemyl sa, KDH ide o jedine - o koryta, no su prilis bigotni, neznasanlivi a arogantni, zahram sa na proroka: nedostanu sa uz do vlady :) nikdy :)) 22.2.2006

 
O 22 februára, 2006 15:50 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

ostrovanka, a komu z politikov nejde len a len o korytá? :-)

 
O 22 februára, 2006 17:07 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

mia> ved aj preto je politika spinava vec... pretoze vsetci sme si rovni, len niektori rovnejsi :)

 
O 22 februára, 2006 18:19 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

elka,
aj keď máš dosť dôvodov PROTI zakladaniu novej strany, jednako by stálo za to pozrieť aj na dôvody PRE, nemyslíš?
čo sa týka KDH, ich zákona a médií, plne s tebou súhlasím.
ostrovanka,
stavím sa s tebou o čo chceš, že KDH sa do vlády dostane, možno už do tej najbližšej po júnových voľbách :-)))
mia,
myslím si, že sa nájde aj zopár politikov, ktorým nejde len o korytá, no zaiste by to bolo veľmo dlhé hľadanie :-)))
dievčatá,
ako chcete politiku očistiť dočista dočista, keď do nej nechcete vstúpiť, haaaaa? ;-)))

 
O 22 februára, 2006 19:46 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

hogofogo>stavku prijimam

 
O 22 februára, 2006 21:00 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

ostrovanka, oceňujem tvoju guráž ;-) kto prehrá, zaplatí spoločný obed v reštaurácii kdekoľvek na Slovensku alebo v Česku podľa výberu víťaza, ok?

 
O 23 februára, 2006 00:26 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

hogofogo> chyba lavky, tvoja ponuka znela doslova: stavím sa s tebou o čo chceš, že KDH sa do vlády dostane, možno už do tej najbližšej po júnových voľbách...

davam doraz na spojenie "o co chces" takze, ak tomu rozumiem, o co ja chcem, nie o co ty chces :))))
.
napisala som stavku prijimam, o obede nebola v mojej odpovedi ani zmienka... :)))
s pozdravom: vlady sa menia, priatelia zostavaju... ostrovanka

 
O 23 februára, 2006 08:42 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

ostrovanka, ako typická ženská síce nevieš čo chceš, ale nedáš pokoj kým to nedostaneš :))) stávku si prijala no nenapísala si, o čo sa chceš staviť, preto som si dovolil urobiť NÁVRH sám. ani naň si nenapísala, o čo vlastne chceš hrať, len si sa uchýlila k milej podpásovke...urobila ti aspoň dobre? ;) napíš teda prosím o čo hráme, doufám, že neee o tvé panenství (i když přijmout budu muset i takovej trest ;)))

 
O 27 februára, 2006 01:36 , Anonymous Anonymný povedal(a)...

hmmmmm, zaujimava debata, ale ani jeden z vas to nevystihol uplne presne... ale mam rad Elkin idealizmus.

 

Zverejnenie komentára

Prihlásiť na odber Zverejniť komentáre [Atom]

<< Domov